Top

Oferta educațională – PROGRAM ȘCOALA ALTFEL

În perioada 18.12.2023 – 22.12.2023, la Grădinița cu Program Prelungit Dumbrava Minunată s-a desfăşurat săptămâna „Şcoala altfel”, cu programe dedicate activităţilor educative extraşcolare şi extracurriculare.

Scopul acestui program a fost implicarea tuturor preșcolarilor și a cadrelor didactice în activități care să răspundă intereselor și preocupărilor copiilor, să dezvolte competența de învățare și a abilitățile socio-emoționale, să pună în valoare talentele și capacitățile acestora în diferite domenii, nu neapărat în cele prezente în Curriculumul pentru educație timpurie și să stimuleze participarea lor la acțiuni variate, în contexte non-formale.

Obiectivul principal al programului este de a încuraja copiii să învețe prin joacă și descoperire, să își dezvolte expresivitatea, imaginația și potențialul creativ, să aibă încredere în ei și în propriile lor capacități de gândire, să-și îmbunătățească vocabularul și atenția și să-și dezvolte iubirea pentru lectură.

În această săptămână nu s-au organizat cursuri conform orarului obișnuit al unității de

învățământ, programul „Școala altfel – Să ştii mai multe, să fii mai bun!” desfășurându-se

după un orar special, în funcţie de durata activităţilor și interesele preșcolarilor. Astfel, rând pe rând copiii sunt actori, artiști desăvârșiți, maeștri păpușari, pictori pricepuți sau adevărați “Master Chefi”, învățând să prețuiască oamenii dedicați acestora.

Programul educațional Școala Altfel contribuie la formarea și dezvoltarea complexă a personalității preșcolarului în plan moral, intelectual, estetic, civic și fizic, prin atingerea tuturor dimensiunilor educației, al cărei scop final este pregătirea pentru viață. Acestea sunt potrivite pentru copiii mici care merg la grădiniță și includ activități cultural-artistice, precum teatru în grădiniță, un spectacol plin de elemente de umor, culoare și muzică, care îi fascinează pe copii și le oferă o experiență inedită, vizite la bibliotecă, muzeu, activități educative și sportive care îi ajută să se reconecteze cu poveștile și cu mediul înconjurător. Se urmărește formarea și dezvoltarea unor competențe de comunicare în scopul educării unor atitudini pozitive faţă de mesajele diferitelor povești sau a pieselor de teatru.

Proiecte educaționale, Școala altfel

Oferta educațională - PROGRAM ȘCOALA ALTFEL