Top

OFERTA EDUCATIONALA – PROGRAMUL NATIONAL SAPTAMANA VERDE 20.03.2023 – 24.03.2023

Programul „Săptămâna verde” este un program național, în acord cu prevederile raportului „Educația privind schimbările climatice și mediul în școli sustenabile”, elaborat de către grupul de lucru de la nivelul Administrației Prezidențiale.

Educația privind schimbările climatice și mediul joacă un rol important în procesul de realizare a obiectivelor de protejare a mediului și de limitare a schimbărilor climatice la nivel național și internațional.

Protejarea mediului înconjurător nu este doar o datorie a statului, a activiștilor voluntari sau a organizațiilor internaționale nonprofit, fiecare dintre noi ar trebui în fiecare zi să contribuim la protecția și îmbunătățirea mediului înconjurător. Grija faţă de mediu trebuie să fie o componentă esenţială a dezvoltării morale, spirituale, sociale şi culturale a generaţiilor actuale, cu respectarea celor trei dimensiuni ale dezvoltării durabile: economică, ecologică şi socială.

Acestă săptămână îi ajută pe copii să-și însușească anumite cunoștințe despre natură, de a-și forma abilități și comportamente necesare pentru menţinerea şi îmbunătăţirea calităţii mediului, astfel încât să prevină problemele de mediu în viitor.

Aceasta este o datorie și o onoare pentru noi, cadrele didactice de a transmite copiilor prin desfășurarea diferitelor activități ecologice, de a respecta și păstra un mediu cât mai curat într-olume în care poluarea mediului ne amenință viața de zi cu zi.

În cadrul Programului „Săptămâna verde” s-au realizat activităţi educaționale care contribuie la prevenirea schimbărilor climatice şi la protejarea mediului. Programul contribuie la dezvoltarea competențelor preșcolarilor de investigare inter-şi transdisciplinară a realităţii înconjurătoare şi formarea unor comportamente responsabile faţă de mediul înconjurător.